Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я пропонує спростити доступ до ліків, виготовлених в аптеках

31 серпня 2015, 18:00
1309
0
Реклама

Міністерством охорони здоров'я розроблений законопроект про внесення змін до Податкового кодексу відносно створення сприятливих умов для поліпшення забезпечення закладів охорони здоров'я і громадян доступними лікарськими засобами.

Мета законопроекту - усунення правової колізіїщо виникла на практиці і що призводить до росту витрат на придбання лікарських засобів громадянами і підвищення бюджетних витрат на закупівлю лікарських засобів, виготовлених в умовах аптеки.

У підпункті в пункту 193.1 статей 193 НК вказані вимоги до лікарських засобів, операції з поставки яких обкладаються по ставці 7% ПДВ. Такі лікарські засоби мають бути внесені в Держреєстр лікарських засобів і дозволені до виробництва і застосування в Україні. Вищезгадана норма Кодексу не ставить чіткої вимоги відносно виробника лікарських засобів. Проте, згідно статті 9 Закону про лікарські засоби, не підлягають держреєстрації лікарські засоби, що виготовляються в аптеках по рецептах лікарів і на замовлення лікувально-профілактичних закладів з дозволених до застосування діючих і допоміжних речовин.

Прийняття змін дозволить застосувати європейську практику при оподаткуванні медичних виробів ПДВ по пониженій ставці і розширить можливості забезпечення установ охорони здоров'я і малозабезпечених верств населення доступними ліками.

За інформацією Мінохоронздоров'я

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини