Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Демобілізовані працівники повинні вийти на роботу, інакше їх можуть звільнити

5 серпня 2015, 09:41
1269
0
Автор:
Реклама

Працівники, звільнені з військової служби в запас (демобілізовують), які не продовжують військову службу у зв'язку з приходом на військову службу за контрактом, з урахуванням часу перевезення до місця проживання повинні приступити до роботи. Про це розповіло Минсоцполитики в листі № 302/06/186-15.

До працівників, які без поважних причин своєчасно не приступили до роботи, можуть застосовуватися дисциплінарні стягнення.

Згідно п. 4 ч. 1 ст. 40 КЗоТ трудовий договір, ув'язнений на невизначений термін, а також терміновий трудовий договір до закінчення терміну його дії можуть бути розірвані власником або уповноваженим ним органом у разі прогулу (у тому числі відсутності на роботі більше 3 годин впродовж робочого дня) без поважних причин.

Минсоцполитики нагадало, що звільнення за прогул без поважних причин - це дисциплінарне стягнення. Застосовуючи такі заходи, слід дотримувати встановлені законодавством про працю вимоги відносно порядку застосування дисциплінарних стягнень. Зокрема, згідно ст. 149 КЗоТ, власник або уповноважений ним орган до застосування дисциплінарного стягнення повинен зажадати від порушника трудової дисципліни письмових пояснень.

У табелі обліку використання робочого часу відсутність на роботі без поважних причин доцільно відмічати умовним позначенням "ПР" - прогул.

Застосування працедавцем дисциплінарних стягнень до працівників є його правом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини