Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент запропонував ліквідовувати Нацкомфинуслуг

21 липня 2015, 18:00
1066
0
Реклама

Президент вніс у Верховну Раду пакет законопроектів, які покликані оптимізувати сферу державного регулювання ринку небанківських фінансових послуг.

Законопроекти передбачають ліквідацію Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері ринку фінансових послуг.

Функції Нацкомфинуслуг пропонується розподілити між Нацкомиссией по цінних паперах і фондовому ринку і Національним банком України.

Згідно з пропозиціями Президента, НКЦБФР займатиметься регулюванням недержавних пенсійних фондів, фондів спільного інвестування, фондів фінансування будівництва, емітентів іпотечних сертифікатів і довірчих суспільств, а НБУ - регулюванням страхових компаній, кредитних спілок і установ, бюро кредитних історій і фінансових установ (лізингові і факторингові компанії, компанії, що займаються перекладами, ломбарди і т. п).

Наступним кроком після оптимізації роботи регуляторів повинна стати реформа самого ринку небанківських фінансових послуг. Планується впровадити єдині норми і правила роботи, посилити незалежність регуляторів. Зокрема, розглядається варіант впровадження ринкового механізму фінансування НКЦБФР, щоб Комісія не залежала від державного бюджету.

За інформацією прес-служби
Президента

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини