Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розміщення об'єктів дорожнього сервісу буде впорядковано

21 липня 2015, 14:14
694
1
Реклама

Розроблений проект урядового розпорядження, що стверджує порядок видачі дозволів на розміщення об'єктів дорожнього сервісу. Документ спрямований на упорядковування дорожніх об'єктів з метою підвищення безпеки на дорогах.

Проект розпорядження "Деякі питання видачі дозволу на розміщення об'єкту дорожнього сервісу, будівництва, реконструкції, прокладення інженерних мереж і виконання інших робіт в межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування" припускає видачу вказаних дозволів Укравтодором.

Річ у тому, що з грудня 2012 року жоден орган влади не уповноважений видавати дозволу на установку об'єктів дорожнього сервісу: у Укравтодору цю функцію забрали, а Укртрансинспекция її так і не почала виконувати. Як наслідок, смуги відведення автомобільних доріг хаотично забудовуються кафе, закладами торгівлі, АЗС, підприємці нехтують існуючими нормами і правилами, що робить розміщення таких об'єктів дорожнього сервісу потенційно небезпечним.

Прийняття змін дозволить упорядкувати розміщення споруд в смузі відведення автодоріг, посилить контроль за дотриманням норм при розміщенні таких об'єктів.

Передбачається, що подача документів для отримання дозволу вирушає у дозвільний центрякий передаватиме документи Укравтодору. У свою чергу, Укравтодор самостійно організовує отримання узгодження дозволу від відповідного підрозділу МВС.

Перелік документів для отримання дозволів на розміщення об'єктів дорожнього сервісу планується зробити чітким і вичерпним, щоб не допустити зловживань з боку тих, хто ці дозволи видаватиме.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини