Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Союз юристів пообіцяв реагувати на дії НААУ в оношении адвокатів

16 липня 2015, 13:25
533
1
Автор:
Реклама

Союз юристів України опублікував заява відносно переслідування адвокатів за критичні висловлювання про стан адвокатури в Україні.

Організація вважає, що відкриття дисциплінарної справи за публічне вираження думки відносно загальновизнаних проблем в адвокатурі директора Координаційного центру за поданням правової допомоги Андрія Вишнєвського є тиском на адвоката.

Відзначається, що міжнародні стандарти, що визначають підстави для застосування дисциплінарних заходів проти адвокатів і справедливість процедур у таких справах вимагають, щоб адвокати могли працювати без залякувань, перешкод, переслідування або неналежного втручання.

Союз юристів України, як організація, яка об'єднує юристів і адвокатів України, украй стурбована ситуацією по застосуванню дисциплінарних заходів для монополізації права на особисту думку членів Національної асоціації адвокатів України.

Відзначається, що стан адвокатури в Україні, так само, як і проблеми, які виникли при формуванні конституційних органів і проведенні третього з'їзду адвокатів України викликають обгрунтоване занепокоєння у адвокатського співтовариства відносно гарантій адвокатської діяльності. Переслідування адвокатів за критичні висловлювання ставить під сумнів здатність самоврядування української адвокатури виконувати свою місію : захист конституційного права кожного громадянина і члена організації на висловлювання власної особливої думки. Саме порушення принципів прозорості і відкритості в роботі Національної асоціації адвокатів України і Ради адвокатів України обумовлюють і зміцнюють недовіру і критику членів.

Організація вважає, що адвокатура повинна стати зразком для усього суспільства. Замовчання проблем в адвокатурі створює нові труднощі для величезного професійного співтовариства Національної асоціації адвокатів України. Зараз адвокатурі украй потрібний серйозний, неупереджений і критичний аналіз ситуації, громадський огляд і визначення причин помилок, справжніх цілей і завдань стратегічного розвитку, а також вибирання кращих засобів для їх здійснення, а не переслідування незгодних з політикою керівництва.

Союз юристів України відмічає, що не залишить без уваги і належного реагування дії керівництва НААУ відносно професійних прав адвокатів і гарантій адвокатської діяльності.

Засідання КДКА у справі Вишнєвського відбудеться 16 липня в 14:30 за адресою: вул. Артема, 10. НААУ звинувачує директора Андрія Вишнєвського в підриванні престижу адвокатури на підставі його доповіді про судову реформу. За скаргою НААУ Дисциплінарною палатою КДКА Київської області було відкрито дисциплінарна справа відносно Вишнєвської. Проти переслідування Вишнєвського виступила Асоціація юристів України, Український союз Хельсінкі з прав людини, Асоціація адвокатів України і омбудсман.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини