Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначені особливості застосування Закону про прокуратуру

2 липня 2015, 20:05
1861
2
Реклама

Верховна Рада на вечірньому засіданні 2 липня ухвалила Закон про внесення змін до Закон про прокуратуру відносно удосконалення і особливостей застосування окремих положень (законопроект № 2667).

Законодавчим актом визначені механізми реалізації положень нового Закону про прокуратуру в частини відбору прокурорських кадрів, здійснення дисциплінарного провадження до введення повною мірою системи органів прокурорського самоврядування, формування кваліфікаційної дисциплінарної комісії прокурорів.

Усунені окремі недоліки і неузгодженості Закону, визначальні порядок призначення прокурорів на адміністративні посади і тому подібне

Також визначений перелік адміністративних посад військових прокуратур, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і порядок призначення на ці посади. Розмежовані суб'єкти призначення на адміністративні посади в регіональних і місцевих прокуратурах.

На перехідний період Законом встановлені певні особливості його застосування, які дозволили б здійснювати формування професійного прокурорського корпусу.

Закон ухвалений з урахуванням пропозицій.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини