Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гройсман розповів, яким буде новий закон про місцеві вибори

27 травня 2015, 09:05
894
0
Реклама

Експертна група з питань підготовки законопроекту "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів" підготувала текст відповідного законодавчого акту і передасть його на розгляд профільного Комітету.

Голова ВР Володимир Гройсман підкреслив, що законопроект повністю відповідає Коаліційній угоді.

При цьому керівник парламенту нагадав, що у Верховній Раді вже зареєстрований законопроект про вибори місцевих рад. Тому парламент розглядатиме декілька законопроектів.

"Я хотів, щоб групою, експертним середовищем був підготовлений один проект закону з укладеннями наших партнерів, наприклад, Ради Європи... ...Але, на жаль, так не вийшло, оскільки депутати почали реєструвати свої закони, і, таким чином, буде ряд альтернативних законів, які, напевно, треба буде об'єднувати в одина усе найкраще з різних проектів брати в основу того закону, який може об'єднати 226 депутатів для голосування", - сказав спікер.

Фінальний законопроект, який розглядатиметься в сесійному залі, повинен відповідати декільком важливим критеріям:

- забезпечення голосування по відкритим спискам,

- багаторівнева система - ради сіл, селищ і невеликих міст обиратимуться по мажоритарній системі, а ради великих міст - за системою відкритих списків. Дискусія відносно системи проведення виборів районних і обласних рад доки триває.

Також В. Гройсман повідомив, що запропоновані ініціативи відносно введення прохідного бар'єру для партій і блоків і по оптимізації кількості депутатів місцевих рад.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини