Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правове регулювання гарантії удосконалять

19 травня 2015, 17:42
390
0
Реклама

Верховна Рада 19 травня прийняла за основу законопроект № 1789 про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно вдосконалення правового регулювання гарантії.

Законопроектом заплановано удосконалити правове регулювання стосунків гарантії як способу забезпечення виконання зобов'язань, погодивши відповідні положення Цивільного і Господарського кодексів. Пропонується внести зміни в чинне законодавство України в частини визначення гарантії і перелік обов'язкових умов, які повинні міститися в ній. Крім того, проект спрямований на уточнення деяких норм відносно осіб, що мають право виступати гарантами.

Передбачається встановити колізійну прив'язку до місцезнаходження гаранта з метою полегшення процесу вибору права, підмета застосуванню при розгляді суперечок, що виникають з гарантійних правовідносин з іноземним елементом.

Ухвалення вказаного законопроекту покликане усунути недоліки в правовому регулюванні гарантії, спростити процес визначення належного права при розгляді суперечок, що виникають з гарантійних правовідносин з іноземним елементом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини