Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Службу мобілізованих зарахують в стаж для призначення пільгової пенсії - ухвалений Закон

5 березня 2015, 14:00
1894
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада ухвалила Закон про внесення зміни в ст. 8 Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей" (на основі законопроекту № 2149). Закон торкається призначення мобілізованим на військову службу пенсії на пільгових умовах.

Законом "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей" передбачено, що час проходження термінової військової служби зараховується в стаж роботи, що надає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах, якщо на момент заклику на термінову військову службу особа навчалася за фахом в професійно-технічному учбовому закладі, працювало по професії або обіймало посаду, що передбачає право на пенсію на пільгових умовах до введення в дію Закону "Про пенсійне забезпечення" або на пенсію за віком на пільгових умовах до набуття чинності Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

У зв'язку з цим виникла необхідність розповсюдити право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах особам, що проходять військову службу по заклику по мобілізації, на особливий період, який оголошується відповідно до Законом "Про оборону України".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини