Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відкликаний скандальний законопроект про карне покарання за критику влади

2 березня 2015, 17:31
1075
6
Реклама

Народний депутат Костянтин Матейченко ("Народний фронт") сьогодні відкликав свій законопроект № 2225 про внесення змін до Карного кодексу відносно захисту і збереження авторитету державиякий викликав громадський резонанс і негативну оцінку експертів.

Депутат вважає, що в проекті є неправильно виписана норма, яка може трактуватися двояко. Як відмітив К. Матейченко, він жодним чином не передбачав карного покарання за будь-яку критику влади, маючи на меті покарання за наругу над державними символамиповідомляє прес-служба Народного фронту.

Законопроектом пропонувалося доповнити Карний кодекс статтею 339-1 такого змісту :

"Умисні дії з підривання авторитету держави і його органів влади. Суспільно небезпечні протиправні діяння, що зазіхають на авторитет України як суверенної держави, публічне осквернення, наруга, осквернення або інші дії, спрямовані на підривання авторитету органів державної влади, місцевого самоврядування і об'єднань громадян України, і цинічне, зневажливе відношення і неприйняття як окремих структурних елементів системи державного управління (його відповідних органів), так і держави в цілому, що надалі може спричинити порушення сталих соціальних норм і правил організації суспільного і державного устрою і життя, - карається виправний роботою на строк до 2 рік, арешт до 6 місяць або позбавлення волі на строк до 3 рік".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини