Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міносвіти розповіло про правомірність поєднання посад у внз

30 січня 2015, 12:05
3092
0
Автор:
Реклама

Згідно частини 13 ст. 55 Закону "Про вищу освіту" обличчя у вищому учбовому закладі не може одночасно займати дві і більше посади, які передбачають виконання адміністративно-управлінських функцій. Це роз'яснено в листі Міносвіти в листі від 26 січня 2015 року № 1/9-32.

Роз'яснено, що згідно частини 6 ст. 35 Закону керівництво кафедрою здійснює завідувач (начальник) кафедри, який не може знаходитися на посту більше двох термінів. При цьому керівник кафедри повинен мати наукову міру і / або вчене (почесне) звання за профілем кафедри. Керівник кафедри обирається за конкурсом таємним голосуванням вченою радою внз строком на 5 років з урахуванням пропозицій трудового колективу факультету (учбово-наукового інституту) і кафедри. Керівник внз укладає з керівником кафедри контракт.

Також відповідно до частиною 7 ст. 35 Закону керівник кафедри забезпечує організацію освітнього процесу, виконання учбових планів і програм учбових дисциплін, здійснює контроль за якістю викладання учбових дисциплін, навчально-методичною і науковою діяльністю викладачів.

Таким чином, виконання повноважень на посту керівника (завідувача, начальника) кафедри передбачає здійснення адміністративних, управлінських (забезпечення організації і виконання) і контрольних функцій, так само, як і виконання повноважень на посадах ректора, проректора, керівника факультету (декана, начальника), керівника учбово-наукового інституту (директора, начальника) і так далі, отже, одно особа не може одночасно обіймати посади керівника (завідувача, начальника) кафедри і ректорапроректора, керівника факультету (декана, начальника), керівника учбово-наукового інституту (директора, начальника ) та ін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини