Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Створенням Міністерства информполитики офіційно вводиться цензура, - правозахисники

5 грудня 2014, 11:27
837
1
Реклама

Керівництво Українського союзу Хельсінкі з прав людини заявило, що Міністерство інформаційної політики стане офіційним цензоромякий покликаний встановлювати державні стандарти діяльності ЗМІ і контролювати дотримання цих стандартів.

Існування такого міністерства несумісне з принципами дотримання прав людини і верховенства права, суперечить концептуальним основам і конкретним планам, які містяться в проекті Національної стратегії з прав людини, говориться в повідомленні. Також йдеться про порушення Європейської конвенції з прав людини і Конституції України, адже цензура заборонена.

Правозахисники відмічають, що рішення про створення Міністерства інформаційної політики було прийняте в кулуарний спосіб, без жодного публічного обговорення і проведення належних експертиз, і тому повинно бути скасовано.

Джерело: УХСПЧ

Відмітимо, що новообраний Міністр информполитики Юрій Стець запевняє: Міністерство жодним способом не може впливати на введення цензури або посягання на свободу слова, а займатиметься розробкою стратегії інформаційної політики, забезпеченням інформаційної безпеки в умовах інформаційної війни, яка зараз існує з боку зовнішнього агресора - Росії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини