Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уточнений термін подачі документів для отримання акцизних марок

8 жовтня 2014, 12:30
731
0
Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 01.10.2014 № 499 вніс зміни в постанову від 27.12.2010 № 1251яким затверджено Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку і маркіровку алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Нагадаємо, що виробники і імпортери алкогольних напоїв і тютюнових виробів (покупці марок) повинні щомісячно представляти територіальному податковому органу (продавцеві марок) попередню заявку-розрахунок про потребу в марках по їх видах; платіжний документ на перерахування плати за марки; звіт про використання марок, придбаних в попередньому місяці.

У постанові уточнено, що ці документи прийматимуться до 10 числа кожного місяця. При цьому отримати марки акцизного податку можна буде через 2 місяці.

До 20 числа місяцяу якому подана заявка-розрахунок, покупці марок зможуть здійснити коригування у бік збільшення (але не більше ніж на 40%) кількості і видів марок, для цього подається додаткова попередня заявка-розрахунок.

Невикористані марки продавець може прийняти назад, але вони мають бути не пошкоджені, а сплачена сума акцизного податку відшкодовується покупцеві або зараховується в рахунок майбутніх платежів з розрахунку кількості фактично повернених марок (окрім суми акцизного податку, внесеної в рахунок погашення податкового векселя).

Документом уточнено, що повернені невикористані марки, які не пошкоджені, можуть бути повторно видані продавцем марок за заявою покупцеві марок, який їх повернув. При цьому плата за марки не стягується.

Усе законодавство України, бухгалтерські і юридичні консультації і довідники, судову практику, алгоритми дій в різних бізнес-ситуаціях, ресурси по безпеці бізнесу, калькулятори, форми, бланки з шаблонами заповнення і багато що інше для професійної роботи юриста, бухгалтера і керівника Ви знайдете в Інформаційно-правових системах ЛІГА :ЗАКОН. Якщо Ви ще не користуєтеся Системою, замовте тестовий доступ чи придбайте Систему ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини