Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минрегион розповів про правила введення об'єкту в експлуатацію

1 жовтня 2014, 13:20
4605
0
Автор:
Реклама

Минрегион в листі № 7/15-9993 роз'яснив питання розробки, проведення експертизи і затвердження проектної документації на будівництво об'єктів по чергах, а також отримання дозвільної документації, визначення виконавця будівельних робіт (генпідрядника) і введення об'єкту в експлуатацію по такій документації.

Так, роз'яснено, що відповідно до Порядком затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи і Порядком розробки проектної документації на будівництво об'єктів проектна документація на будівництво об'єкту може розроблятися по чергах і пусковими комплексами, що вказується в завданні на проектування.

У випадку якщо будівництво об'єкту передбачається здійснювати по чергах, на стадії проектування (Техніко-економічне обгрунтування, Техніко-економічні розрахунки, Ескізний проект), яка схвалюється, проектна документація розробляється в цілому на об'єкт з розподілом її по чергах будівництва. Кошторисна документація розробляється на кожну окрему чергу з об'єднанням звідних кошторисних розрахунків вартості будівництва в зведення витрат. Розробка, проведення експертизи і затвердження наступної стадії проектування (Проект) за рішенням замовника може здійснюватися по кожній окремій черзіщо відповідно відбивається в завданні на проектування. Отримання дозвільної документації, визначення виконавця будівельних робіт (генпідрядника) і введення об'єкту в експлуатацію по такою документацією здійснюється відповідно до затвердженої проектної документації, тобто, по кожній окремій черзі будівництва.

При двохстадійному проектуванні проектна документація на стверджуючій стадії проектування (Проект) розробляється в цілому на об'єкт будівництва з розподілом за рішенням замовника по чергах відповідно до завдання на проектування. Проведення експертизи, затвердження проектної документації і отримання дозвільної документації здійснюється на будівництво об'єкту в цілому. За рішенням замовника введення об'єкту в експлуатацію можна здійснювати по чергах. Для виконання будівельних робіт по об'єкту будівництва замовник може робити висновок договір підряду з відповідальним підрядником (генпідрядником), який повинен координувати роботу інших підрядників, у тому числі підрядників по кожній окремій черзі будівництва, що повинно бути обумовлено договором підряду.

Якщо проект будівництва об'єкту розділений на пускові комплексиза рішенням замовника вказані пускові комплекси можуть вводитися в експлуатацію окремо.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини