Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яценюк розповів про фінансування Донбасу

17 вересня 2014, 17:00
1107
5
Реклама

"Забирати гроші у Львова, Полтави, Києва, Житомира, у пенсіонерів України, у медиків, учителів і відправляти на відновлення територій, які не контролюються Україною, і які будуть розікрадені російськими терористами, уряд не буде", - заявив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні 17 вересня.

Міністерству фінансів доручено підготувати законопроект про створення спеціального фонду для відновлення окремих територій Донецької і Луганської областей за рахунок фінансування українських олігархів, міжнародної донорської допомоги і засобів держбюджету, якщо вони будуть отримані з податків з цих територій.

Глава уряду відмітив, що Закон про особливий статус передбачає обов'язок держави фінансувати з Державного бюджету України на 100% усі витрати по відновленню окремих територій Донецької і Луганської областей. Але не тих територій, які контролюються російськими терористами.

Коментуючи пункт Закону про народну міліціюАрсеній Яценюк відмітив, що будь-які озброєні формування, міліційні підрозділи, народні і муніципальні міліції повинні діяти виключно в межах і в спосіб, визначений законами України, і юрисдикція українського законодавства повинна поширюватися на усю територію української держави, на усіх правоохоронців і службовців.

Також Закон передбачає проведення місцевих виборів у окремих територіях Донецької і Луганської областей. Уряду дано доручення профінансувати ці вибори, якщо ЦВК оголосить їх. Але такі вибори доджны бути проведені відповідно до норм і правил законодавства, з допуску спостерігачів, відсутністю тиску на членів виборчкомів і так далі

За інформацією Кабміну

Читайте детальніше про Закон:
ВР надала особливий статус Донбасу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини