Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для реєстру складських документів не треба подавати сертифікат відповідності техрегламенту

22 серпня 2014, 14:00
544
0
Автор:
Реклама

Держпідприємництво провело нараду відносно доступу підприємців до реєстру складських документів на зерно. У нім брали участь Фумігаційна асоціація, суб'єкти господарювання, представлені на зерновому ринку, і ГП "Держреєстри України".

И. о. директора ГП "Держреєстри України" повідомив, що з 18 серпня при укладенні договору про користування основним реєстром складських документів на зерно і зерно, прийняте на зберігання від підприємств, не потрібно надання сертифікату відповідності зернового складу технічному регламенту.

Таким чином, до позиції Держпідприємництво прислухалися і перешкода для бізнесу була знята. Питання доступу до реєстру складських документів на зерно активно обговорювалося в Держпідприємництво у кінці червня. Тоді на нараді суб'єкти господарювання зернового ринку скаржилися на необгрунтовані перевірки і проблеми з доступом до реєстрів (щоб бути включеним в цей реєстр, підприємець повинен щорічно за власною заявою викликати інспектора Госсельхозинспекции для перевірки відповідності зернового складу техрегламенту).

Крім того, учасники заходу з боку громадськості загострили увагу на проблемі видачі простих і подвійних складських посвідченьякі згідно із законодавством можуть видаватися тільки сертифікованими складами. Держпідприємництво пояснило, що оскільки Законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно скорочення кількості документів дозвільного характеру" скасована обов'язкова сертифікація зернових складівто у ГП "Держреєстри України" немає підстав для відмови у внесенні в Реєстр записів про видачу і погашення вищезгаданих свідчень. Відповідні роз'яснення будуть підготовлені Службою найближчий час.

За інформацією прес-служби Держпідприємництво.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини