Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Усі емітенти цінних паперів подаватиму електронну форму обов'язкової інформації

13 серпня 2014, 13:00
177
0
Автор:
Реклама

НКЦБФР на своєму плановому засіданні 12 серпня 2014 року схвалила проект рішення "Про затвердження Змін до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів". Передбачено врегулювання низки запитань, що виникають у зв'язку з розвитком інфраструктури фондового ринку і стосуються зручності відстежування даних, які емітент публікує в системі розкриття інформації НКЦБФР.

Зокрема, регулятор пропонує зміни по розміщенню публічними акціонерними товариствами обов'язкової регулярної і нерегулярної інформації на своєму офіційному сайті в інтернеті, а також по вдосконаленню представлення електронної форми такій інформації Комісії шляхом поширення вимоги про її подачу на усіх емітентів цінних паперів. Крім того, вдосконалений порядок розкриття інформації емітентами цінних паперів і зменшений об'єм публікації для регулярної річної інформації. У тому числі, пропонується механізм регулювання ситуації, коли емітент опублікував недостовірну інформацію і хоче виправити її на своєму офіційному сайті.

"Передусім, запропоновані зміни торкаються порядку розкриття емітентами цінних паперів інформації на власних веб-сайтах. Зокрема, йдеться про види інформації і про терміни, в які вона має бути обнародувана. Окрім цього, помічу, що Комісія вже два роки приймає електронну звітність від учасників фондового ринку з використанням електронно-цифрового підпису, а з 2015 року планує повністю перейти на таку форму роботи"- прокоментував Юрій Бойкодиректор Агентства по розвитку інфраструктури фондового ринку України.

За інформацією прес-служби НКЦБФР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини