Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощена процедура передачі дитсадів в комунальну власність

23 липня 2014, 19:05
186
0
Реклама

Верховна Рада 22 липня прийняла Закон про внесення змін до статті 4 Закону про передачу об'єктів права державної і комунальної власності (законопроект № 4075а).

Спрощується процедура передачі нерухомого майна, що знаходиться в державній власності, в комунальну власність для розміщення дошкільних учбових закладів.

Такі зміни сприятимуть розвитку дошкільної освіти, повноцінній підготовці дітей до навчання в школі завдяки відкриттю нових закладів як у новобудовах, так і в пристосованих вільних приміщеннях. Крім того, нововведення дозволить батькам реалізувати їх право на працю.

Згідно із Законом, передача нерухомості здійснюватиметься за рішенням органів, уповноважених управляти державним майном, за узгодженням з Мінфіном, Фондом державного майна, Мінекономрозвитку. Ініціатива може бути реалізована за умови, якщо органи місцевого самоврядування переймуть на себе зобов'язання використовувати приміщення за цільовим призначенням і не відчужувати нерухомість, призначену для дитсадів, в приватну власність.

Закон дозволить, у разі потреби, більше оперативно приймати рішення про передачу нерухомого майна з державної в комунальну власність для подальшого розміщення дошкільних учбових закладів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини