Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР врегулювала надання держдопомоги суб'єктам господарювання

1 липня 2014, 17:20
366
0
Реклама

Верховна Рада сьогодні з третьої спроби прийняла Закон "Про державну допомогу суб'єктам господарювання" (законопроект № 2749, розроблений ще урядом Н. Азарова, за основу був прийнятий в жовтні минулого року).

Законом створюються інституціональні, правові і організаційні основи функціонування прозорої системи держдопомогищо повинне забезпечити мінімізацію негативного впливу держдопомоги на конкуренцію і міжнародну торгівлю, сприятиме створенню рівних умов діяльності суб'єктів господарювання на товарних ринках України, стимулювати держпідтримку регіонального розвитку мало розвинених регіонів, реалізація важливих загальнодержавних проектів, технічний розвиток і інновації.

Передбачено, що державна допомога може визначатися допустимою для конкуренції шляхом встановлення групових звільнень від обов'язку повідомлення окремих видів допомоги, загальні критерії до яких будуть встановлені Кабміном.

Вводиться поняття незначній допомозі (de minimis)сукупний розмір якої впродовж 3 років не повинен перевищувати 2 млн 500 тис. грн. (що відповідає пороговому показнику у розмірі 200 тис. євро, визначеному в законодавстві ЄС і проекті Угоди про ЗСТ між Україною і ЄС).

Відмітимо, що дія Закону не поширюється на підтримку сільського господарства і рибальства, обороноздатності країни і послуги суб'єктів господарювання, які забезпечують громадські потреби, якщо застосування Закону не дозволяє їм виконувати свої обов'язки.

Почне діяти Закон через 3 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини