Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Омбудсман звернулася в КСУ з приводу права на оскарження рішень місцевих загальних судів як адмінсудів

14 травня 2014, 10:32
113
2
Реклама

Уповноважений ВР з прав людини Валерія Лутковская звернулася до Конституційного Суду України з конституційним представленням відносно відповідності Конституції положення частини другої статті 171-2 Кодексу адміністративного судочинства.

Ця норма передбачає, що рішення місцевого загального суду як адмінсуду у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності суб'єктів владних повноважень відносно залучення до адмінвідповідальності являється остаточним і оскарженню не підлягає.

Отже, таке положення Кодексу обмежує право фізичних і юридичних осіб на апеляційне і касаційне оскарження рішення місцевого загального суду як адміністративного суду у вказаних справах, вважає омбудсман.

На думку Уповноваженого, це положення не має належного і достатнього виправдання і, відповідно, порушує положення частин першої і другої статті 55, пункту 8 частин третьої статті 129, статті 64 і частини першої статті 8 Конституцій України в їх системному зв'язку.

Визначенням колегії суддів КСУ вже відкрито конституційне провадження у справі і здійснюється її підготовка до розгляду на пленарному засіданні.

За інформацією прес-служби Уповноваженого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини