Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міноборони зобов'язали публічно звітувати про використання пожертвувань

16 квітня 2014, 13:03
178
0
Реклама

Парламент сьогодні на закритому засіданні прийняв постанову про режим використання грошових добродійних пожертвувань на матеріально-технічне і медичне забезпечення Збройних Сил України (проект № 4701). За відповідне рішення проголосували 230 депутатів.

Документом визначений режим використання грошових добродійних пожертвувань на матеріально-технічне і медичне забезпечення Збройних Сил України.

Нагадаємо, 8 квітня ВР ухвалила Закон відносно фінансування армії за рахунок добродійних внесків. Проте чинне законодавство не встановлює правовий режим використання таких засобів, що дає можливість для зловживань при їх витрачанні, відмічають нардепи.

Згідно з постановою, обслуговування руху засобів, що поступають від фізичних і юридичних осіб на рахунок Міністерства оборони України як грошові добродійні пожертвування для забезпечення бойової, мобілізаційної готовності, боєздатності і функціонування Збройних Сил України, здійснюється Державним казначейством України з урахуванням наступних особливостей:

- режим витрачання засобів (із застосуванням державних тендерів або без такого режиму) встановлюється керівником Міністерства оборони України або уповноваженим ним особою;

- платіжні доручення на витрачання засобів подаються Держказначейством з підписом керівника Міністерства оборони України або уповноваженого ним особи;

- Міноборони щомісячно публікує на своєму офіційному сайті інформацію про використання засобів з вказівкою загального об'єму витрачених грошей, вартості конкретних закупівель, їх об'ємів; щокварталу публікує на сайті звідну інформацію про використані засоби по напрямах (живлення, техніка, запасні частини, мастильні матеріали і так далі).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини