Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які документи потрібні для реєстрації оренди земельної ділянки?

Реклама

У листі від 4 квітня 2014 року № 9040/05-15-14 Державна реєстраційна служба розповіла про документи, необхідні для проведення держреєстрації права оренди земельної ділянки, право власності на який зареєстроване до 1 січня 2013 року, в спеціальному розділі Державного реєстру прав на нерухоме майно.

Відповідно до положень Порядку державній реєстрації прав на нерухоме майно і їх обтяжили реєстрація прав на земельну ділянку, у тому числі права оренди земельної ділянки, право власності на який зареєстроване до 1 січня 2013 року, органами земельних ресурсів і не зареєстровано в Державному реєстрі прав, проводиться в спеціальному розділі реєстру.

Для проведення держреєстрації права оренди земельної ділянки заявник подає:

- заява про державну реєстрацію прав і їх обтяжили (відносно іншого речового права);

- договір оренди землі, ув'язнений відповідно до законодавства, що діяло на момент його укладення (його завірену копію);

- квитанцію про сплату державного мита (51 грн.);

- квитанцію про внесення плати за надання витягання (120 грн.).

При цьому реєстраторові прав на нерухоме майно категорично забороняється вимагати від представника юрособи статут такої особи, документи, що підтверджують статус юрособи і повноваження його керівника, у тому числі витягання, довідки або виписки з Єдиного державного реєстру юрособ і фізосіб-підприємців.

Вказану інформацію держреєстратор отримує шляхом безпосереднього пошуку в Єдиному державному реєстрі на офіційному сайті ГП "Інформаційно-ресурсний центр" по посиланню http://irc.gov.ua/ua/Poshuk-v-YeDR.html.

Окрім цього, для цілей реєстрації права оренди земельної ділянки держреєстраторам забороняється вимагати документи, що засвідчують право власності на земельну ділянку, а також витягання з Державного земельного кадастру (окрім випадків відсутності в договорі кадастрового номера).

Інформація, що міститься у вищезгаданих документах, а саме про зареєстровані права власності і суб'єктів таких прав, виходить державним реєстратором шляхом напряму в територіальні органи земельних ресурсів запиту в порядку, визначеному пунктом 8-1 частини 2 ст. 9 Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно і їх обтяжили".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини