Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Від адвокатів перестануть вимагати ордер і договір для підтвердження повноважень?

31 березня 2014, 13:57
253
0
Реклама

Комітет ВР України з питань верховенства права і правосуддя рекомендував ухвалити за основу законопроект № 3131 відносно підтвердження повноважень захисника, який був зареєстрований депутатами А. Аваковым і В. Головко в серпні 2013 р. (детальніше про проект:Адвокатам можуть дозволити не пред'являти і ордер, і договір для підтвердження повноважень захисника).

Проектом пропонується привести норми КПК у відповідність з положеннями Закону про адвокатуру. Зокрема, проектом № 3131 в новій редакції пропонується викласти п. 2 ч. 1 ст. 50 КПК згідно з яким повноваження захисника на участь в карному виробництві підтверджуються ордером або договором із захисником або дорученням органу (установи), уповноваженого законом на надання безкоштовної правової допомоги.

Діюча норма закону містить наступне формулювання: "…ордером, договором із захисником або дорученням органу (установи), уповноваженого законом на надання безкоштовної правової допомоги".

Головне науково-експертне управління Апарату ВР України пропонує ухвалити законопроект за основу і врахувати висловлені зауваження і пропозиції, зокрема звертається увага на технічну помилку - в назві йдеться про зміни в КПК, а в проекті - про Карно-старанний кодекс.

Нагадаємо, в січні 2014 р. И. Головань попросив пояснити слідчим, що від захисника не можна вимагати витягання з ЕРАУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини