Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правові підсумки 28 - 30 березня і анонси на сьогодні

31 березня 2014, 09:00
129
0
Реклама

28 березня відбулося засідання Верховної Ради. Втім, воно було недовгим - депутати прийняли усього лише один документ, постанова про створення ТСКяка розслідуватиме загибель А. Музычко. (Відмітимо, що нардеп И. Богословська зареєструвала в Раді проект постанови № 4597 про звільнення Міністра внутрішніх справ А. Авакова.)

Не був вирішений і заплановане питання відставки двох членів ЦВК і призначення нових - ВР спробувала проголосувати за відставку А. Копиленко, але рішення не було прийняте (203 голоси). Також не змогли достроково позбавити повноважень депутата С. Аверченко.

А. Турчинов доручив відкласти розгляд питань порядку денного і перейти до заяв депутатів і різного, після цього засідання було закрите. ВР продовжить роботу у вівторок, 1 квітня, з 10:00.

На засіданні знову виникло питання відвідування депутатами засідань, і було озвучено пропозицію позбавляти нардепів мандату за 5 прогулів без поважних причин.

Нардепы-свободовцы подали у ВР законопроектщо передбачає можливість для громадян бути присутнім на пленарних засіданнях ВР в спеціально обладнаному приміщенні.

Також 28 березня відбулося засідання Кабміну. На нім, зокрема, вирішено виділити по 100 тыс.грн сім'ям загиблих під час акцій протесту.

Нацбанк прийняв постанову № 172яким пом'якшив ряд обмежень, передбачених постановою № 49. Зокрема, спрощена процедура покупки банком у фізосіб готівкової іноземної валюти: тепер це можна робити без пред'явлення документу, що засвідчує особу, і без його копіювання.

Генпрокуратура розслідує лютневе припинення роботи метро і відкрила проти Януковича ще одно виробництво.

Кримські новини:

- українські пенітенціарії розповілищо буде з засудженими в Криму: можливість для перекладу відповідних категорій осіб на територію материкової України є, але доки стан в установах виконання покарань і слідчому ізоляторі на території АРК є контрольованим;

- Міносвіти запропонувало три варіанти проведення ВНО для кримських абітурієнтів;

- РФ має намір денонсувати угоди з Україною по Чорноморському флоту - такий проект вніс у Держдуму Володимир Путін.

ДАІ просить киян припинити незаконну установку на проїжджій частині і тротуарах предметів, які перешкоджають проїзду, парковці ТС або руху пішоходів.

28 березня набув чинності наказ Мінюсту від 25 березня 2014 року № 563/5 про внесення змін до Порядку здійснення нотаріальних дій нотаріусами України.

Також читайте наші традиційні п'ятничні рубрики: Топ-10 правових подій тижня для бізнесу і Судовий дайджест,
і
репортаж за підсумками форуму - Київська весна: як не треба люстрировать суддів і консолідація адвокатів.


29 березня уряд повідомило, що не буде обмежувати пенсії працюючим пенсіонерам.

Голосіївський райсуд Києва вирішив заарештувати Д. Бугая на 57 діб.

Курултай кримськотатарського народу заявив про старт процедури створення національно-територіальної автономії в Криму. Така постанова була прийнята делегатами на позачерговій сесії у Бахчисараї.

Набув чинності Закон № 642 - VII Про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно удосконалення правового регулювання діяльності юридичних осіб і фізосіб-підприємців.


30 березня закінчилася подача документів в ЦВК на реєстрацію кандидатів в Президентидокументи подали 46 чоловік, серед яких Юлія Тимошенко, Петро Порошенко, Михайло Добкин, Сергій Тігіпко, Ольга Богомолец, Олег Тягнибок, Дмитро Ярош, Петро Симоненко, Олег Ляшко, Ренат Кузьмин, Дарт Вейдер та ін.

Зареєстровані кандидатами доки близько десятка, у багатьох з тих, що подавали заяву відсутній повний пакет необхідних документів, повідомляли в ЦВК. Розглядати подані заяви Центрвиборчком має право упродовж 5 днів, тому остаточний список кандидатів буде готовий до 4 квітня.

О 3 годині 30 березня Україна (окрім АРК) перейшла на літній час.


Анонси на 31 березня

Відбудеться трехчасовый online- вебинар "Форс-мажор у комерційній діяльності: виконання договірних зобов'язань і зміна умов праці персоналу". Захід проведуть на запрошення Всеукраїнської мережі практикумів ЛIГА :ЗАКОН представники адвокатського об'єднання "Юскутум".

Заплановано додаткове пленарне засідання Держдуми РФ для розгляду законопроектів, пов'язаних з кримським питанням, яке повинне початися в 14:00 за київським часом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини