Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Регіонали хочуть відмінити нотаріальне посвідчення копій півсотні документів

14 березня 2014, 16:10
125
1
Реклама

Цього тижня в парламенті зареєстрований законопроект № 4405 (автори - регіонали С. Тігіпка і С. Фабрикант)що пропонує законодавчі зміни відносно завірення достовірності підпису на документах і вірності копій документів.

Передбачається внесення змін до 14 законодавчих актів, пов'язаних з відміною у ряді випадків вимог відносно обов'язкового нотаріального посвідчення угод і фактів, що мають юридичне значення, і нотаріального завірення документів для надання їм юридичній достовірності.

У пояснювальній записці депутати відмічають, що вимога нотаріального посвідчення угод і оформлення документів у ряді випадків ускладнює процедуру оформлення документів і призводить до зайвого матеріального навантаження на осіб.

При розробці законопроекту, як запевняють автори, оптимізована необхідність нотаріального завірення копій документів для їх подальшого використання в діловому обороті, а також надана можливість їх завірення посадовцям органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій.

У разі ухвалення законопроекту відпадає необхідність нотаріально засвідчувати вірність копій близько 50 документівякі використовуються в цивільних і господарських стосунках.

Відмітимо, що подібний проект був поданий Кабміном влітку 2013 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини