Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оформити запрошення на отримання візи для в'їзду до України?

24 грудня 2013, 17:26
1276
1
Автор:
Реклама

Наказом від 15 листопада 2013 року № 1104 МВС затвердило Порядок оформлення запрошень іноземцям і особам без громадянства на отримання візи для в'їзду до України.

Запрошення - це документ, який є основою для оформлення в дипломатичному представництві або консульській установі України за кордоном короткострокової візи.

Короткострокова віза оформляється іноземцям і особам без громадянства з країн, з якими встановлений візовий порядок в'їзду до України, якщо термін їх перебування в Україні не перевищує 90 днів впродовж 180 днів з дати першого в'їзду.

За оформленням запрошення може звернутися приймаюча сторона - зареєстровані в установленому порядку українські підприємства, установи і організації, представництва (філії) іноземних підприємств, установ, організацій, представництва міжнародних організацій, а також фізособи (громадяни України, іноземці і особи без громадянства), що постійно проживають або тимчасово знаходяться на території України у зв'язку з навчанням, стажуванням, роботою або на інших законних підставах і запрошують або приймають іноземців і осіб без громадянства.

Для оформлення запрошення в територіальний орган або підрозділ Державної міграційної служби за місцем проживання фізособи представляють такі документи:

1) заява для оформлення запрошення іноземцеві або особі без громадянства на отримання візи для в'їзду до України;
2) паспорт (після пред'явлення повертається) і копію його сторінок з особистими даними;
3) вид на постійне або тимчасове проживання (після пред'явлення повертається) і копію його сторінок з особистими даними (якщо приймаючою стороною є іноземець або особа без громадянства);
4) копію сторінки паспортного документу іноземця або документу, що засвідчує особу без громадянства, з особистими даними особи, яка запрошується, з перекладом українською мовою, завіреним в установленому порядку;
5) інформацію, що підтверджує наявність достатнього фінансового забезпечення для покриття витрат, пов'язаних з перебуванням іноземця і особи без громадянства на території України.

Запрошення видається строком на шість місяців з дати його оформлення (впродовж цього терміну іноземець або особа без громадянства може звернутися в дипломатичне представництво або консульську установу України за оформленням короткострокової візи), яке підписується начальником (заступником) територіальних органів або підрозділів ГМС, і скріплюється гербовою печаттю.

Територіальні органи і підрозділи ГМС оформляють запрошення впродовж двадцяти робочих днів з дня звернення. У разі звернення приймаючої сторони про достроковому оформленні запрошення воно оформляється впродовж десяти робочих днів. За дострокове оформлення запрошення за заявою фізособи - приймаючої сторони сплачується держмито в подвійному розмірі.

Наказ набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини