Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджена Інструкція по діловодству в загальних судах

19 грудня 2013, 10:47
1973
0
Автор:
Реклама

Наказом Державної судової адміністрації України від 17 грудня 2013 р. № 173 затверджена Інструкція по діловодству в місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва і Севастополя, Апеляційному суді Автономної Республіки Крим і Вищому спеціалізованому суді України по розгляду цивільних і карних справ.

Інструкція встановлює правила ведення діловодства у вищезгаданих судах і регламентує порядок роботи з документами з моменту їх вступу або створення в суді до знищення в установленому порядку або передачі до державної архівної установи.

Документ складається із Загальної і Особливої частин. У першій частині Інструкції передбачений порядок обробки кореспонденції, що входить, передача процесуальних документів і судових справ для розгляду, контроль за виконанням документів, порядок розгляду звернень громадян і запитів на публічну інформацію, складання номенклатури справ суду, порядок роботи з речовими доказам, облік судових справ, витребуваних для узагальнення практики застосування матеріального і процесуального закону, ін.

У свою чергу Особлива частина містить положення відносно фіксації судового процесу за допомогою технічних засобів, роботи з матеріалами карного виробництва в суді апеляційної інстанції, роботи з админисками, залишеними без руху, роботи із заявами у цивільних справах, залишених без руху, прийому і обліку апеляційних скарг на судові рішення, формування і оформлення судової справи, звернення судових рішень до виконання, ін.

Одночасно наказом визнані що втратили силу накази ГСА від 6 січня 2006 року № 1 Про затвердження Інструкції по діловодству в апеляційному загальному суді (зі змінами), і від 27 червня 2006 року № 68 Про затвердження Інструкції по діловодству в місцевому загальному суді (зі змінами).

Наказ ГСА від 17 грудня 2013 № 173 набуває чинності з 1 січня 2014 року.

Джерело: Судова влада.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини