Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Провайдерів зобов'яжуть встановлювати устаткування для оперативно-розшукових заходів

11 грудня 2013, 17:31
205
3
Реклама

На засіданні 10 грудня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку і інформатизації ствердила Правила здійснення діяльності у сфері телекомунікацій (діяльність за поданням послуг доступу в Інтернет)згідно з якими тепер інтернет-провайдери зобов'язані встановлювати устаткування для проведення оперативно-розшукових заходів і надавати усю інформацію про свої мережі.

Так, згідно з пунктом 2.3.1, провайдери телекомунікацій зобов'язані надавати Національному центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій України інформацію про власну мережу телекомунікаційїї стані, в об'ємі і порядку, які встановлює Кабінет Міністрів України.

Оператори, провайдери телекомунікацій зобов'язані забезпечити можливість підключення устаткування для проведення вимірів параметрів телекомунікаційних мереж в порядку, встановленому НКРСИ, - говориться в пункті 2.3.11 Правив.

Крім того, згідно з пунктом 4.9, провайдери зобов'язані встановлювати на своїх телекомунікаційних мережах технічні засобинеобхідні для здійснення уповноваженими органами оперативно-розшукових заходів. Проте, що саме входить в поняття таких техсредств, в Правилах не уточнюється. Тобто, під цими словами можна розуміти усе що завгодно - від фільтрації трафіку до стеження за діями користувачів.

Як було відмічено на засіданні НКРСИ, ці Правила забезпечуватимуть свободу дій суб'єктів ринку телекомунікацій при здійсненні ними такого законодавчо визначеного, неліцензовані виду діяльності як надання послуг доступу до Інтернету.

Рішення Комісії буде представлено на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України. Правила набудуть чинності з дня їх офіційної публікації.

Джерело: imena.ua.

Читайте також:
Провайдерів можуть зобов'язати сприяти силовикам.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини