Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов розповіло про кількість самозанятых адвокатів

Реклама

У листі від 15 листопада 2013 року № 15455/6/99-99-18-03-02-14 Миндоходов повідомило про загальну кількість адвокатів на території України, які знаходяться на обліку в органах прибутків і зборів як самозанятые особи.

Згідно з Реєстром самозанятых осіб за станом на 1 листопада 2013 року загальна кількість самозанятых осіб, що перебувають на обліку в органах прибутків і зборів по виду діяльності КВЕД 74.11.1 (адвокатська діяльність), складає 7 770 чоловік.

Миндоходов нагадало, що згідно з підпунктом 6.7.4 п. 6.7 розділу VI Порядку обліку платників податків і зборів якщо фізособа зареєстрована як підприємець і при цьому така особа здійснює незалежну професійну діяльність, воно враховується в органах прибутків і зборів як фізособа-підприємець з ознакою того, що здійснює незалежну професійну діяльність.

В цьому випадку фізособа зобов'язана подати особисто (направити рекомендованим листом з описом вкладення) або через уповноважену особу в контролюючий орган за місцем проживання заява по ф. № 5-ОПП з відміткою "Зміни" і копію документу, що підтверджує право фізособи на здійснення незалежної професійної діяльності, визначеного в пп. 6.7.1 п. 6.7 р. VI Порядку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини