Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін хоче звільнити від необхідності нотаріального завірення 50 документів

19 серпня 2013, 12:33
601
6
Реклама

Кабінет Міністрів України зареєстрував в парламенті проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно засвідчення вірності копій (фотокопій) документів і виписок з них і достовірності підпису на документах" № 3077.

Як відзначається в пояснювальній записці, ухвалення законопроекту № 3077 обгрунтовується передбаченою підпунктом 83.6 пункту 83 Національні плани дій на 2013 рік по впровадженню Програми економічних реформ на 2010 - 2014 рр. "Багате суспільство, конкурентоздатна економіка, ефективна держава", затвердженою Указом Президента України від 12 березня 2013 р. № 128/2013 необхідністю внесення на розгляд парламенту проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно здійснення нотаріальних дій і надання нотаріальних послуг, передбачивши, зокрема: розширення перелік випадок свідчення вірність копія (фотокопій) документ і виписка з вони, а також достовірність підпис на документ не лише нотаріально, але і посадовець орган державний влада, орган місцевий самоврядування, підприємство, установа, організація.

Кабмін відмічає, що дослідження вимог чинного законодавства відносно нотаріального посвідчення угод і оформлення документів свідчить про те, що у ряді випадків ці вимоги ускладнюють процедуру оформлення документів і призводять до зайвого матеріального навантаження на осіб, оскільки здійснення нотаріальних дій пов'язане з їх оплатою.

У разі ухвалення законопроекту № 3077 не треба буде нотаріально засвідчувати вірність копій близько 50 документів, які використовуються в цивільних, і господарських стосунках.

У пояснювальній записці прогнозується, що законопроекту № 3077 дозволить звузити вимоги чинного законодавства відносно обов'язкового нотаріального завірення копій документів і сприятиме громадянам і юридичним особам уникнути у ряді випадків ускладнення процедури оформлення документів, мінімізувати витрати споживачів нотаріальних послуг зробити такі послуги доступними для усіх верств населення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини