Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підписаний Закон, уповноважуючий омбудсмана захищати персональні дані

24 липня 2013, 13:00
200
0
Реклама

Віктор Янукович підписав Закон № 383 - VII (прийнятий ВР 3 липня, проект № 2836) з поправками Президента, згідно з яким омбудсман визначається уповноваженим органом у сфері захисту персональних даних.

Згідно із законом, Уповноважений ВР з прав людини наділений зокрема повноваженнями:
- проведення планових і позапланових, виїзних безвиїзних, перевірок власників і розпорядників персональних даних;
- напрям власникові і розпорядникові персональних цих представлень омбудсмена для прийняття ними заходів по усуненню виявлених порушень законодавства про захист персональних даних;
- надання рекомендації у сфері захисту персональних даних;
- внесення пропозицій по формуванню і реалізації державної політики у сфері захисту персональних даних в порядку, визначеному законодавством;
- здійснення моніторингу нових практик, тенденцій і технологій захисту персональних даних;
- узгодження корпоративних кодексів поведінки.

Також в КоАП визначається, що протоколи про виявлення порушень законодавства у сфері захисту персональних даних уповноважені складати представники Секретаріату омбудсмана - замість держслужби з питань захисту персональних даних, і передавати їх на розгляд до суду.

Закон набуває чинності з 1 січня 2014 року. А власники персональних даних, які на момент набуття чинності справжнього Закону здійснюють обробку персональних даних, що підлягають повідомленню, подають відповідне повідомлення у встановленому справжнім законом порядку впродовж 6 місяців з дня набуття чинності Закону.

Кабмін впродовж 3 місяців з дня набуття чинності Закону повинен забезпечити у встановленому законодавством порядку передачу Уповноваженому з прав людини Держреєстру баз персональних даних і заяв про реєстрацію баз персональних даних.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини