Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Принципи держнагляду у сфері госпдіяльності можуть змінитися

5 червня 2013, 10:19
198
0
Реклама

Комітет з питань підприємництва, регуляторної і антимонопольної політики рекомендує парламенту прийняти в другому читанні і в цілому урядовий законопроект № 0937 про внесення змін до Закон про основні принципи держнагляду (контролю) у сфері госпдіяльності - відносно обмеження втручання в діяльність суб'єктів господарювання.

На засіданні Комітету відзначалося, що законопроект обмежує на законодавчому рівні неправомірне або зайве втручання посадовців контролюючих органів в діяльність суб'єктів господарювання при проведенні заходів нагляду (контролю). Але дія таких правил не поширюється на стосунки, які виникають під час здійснення заходів держнагляду за дотриманням вимог ядерної і радіаційної безпеки.

Згідно з документом, у разі коли один суб'єкт господарювання підлягає проведенню планових заходів держнагляду (контролю) одночасно декількома органами впродовж календарного року, такі заходи проводяться виключно комплексно. Забороняється проведення заходів держнагляду (контролю) одного предмета перевірки різними органами і проведення планових заходів відносно одного суб'єкта господарювання впродовж календарного року окремо різними органами.

За результатами планового або позапланового заходу, якщо порушень не виявлено, посадовець органу державного нагляду (контролю) складає акт відповідності, у разі виявлення порушень вимог законодавства - складає письмове попередження.

Передбачається, що виробництво (виготовлення) або реалізація продукції, виконання робіт, надання послуг суб'єктами господарювання можуть бути припинене виключно по рішенню адмінсуду. Позовні заяви, скарги і інші передбачені законом процесуальні документи, які подаються до суду, готує і подає в орган державного нагляду, який склав письмове попередження.

Відновлення виробництва (виготовлення) або реалізації продукції, виконання робіт, надання послуг суб'єктами господарювання після припинення можливо з моменту отримання органом державного нагляду (контролю), який ініціював припинення, повідомлення суб'єкта господарювання про усунення ним усіх встановлених судом порушень.

У разі відшкодування суб'єктом господарювання збитку, нанесеного їм фізичним або юридичним особам, державі, за умови, що за допущені порушення вимог відносно здійснення госпдіяльності не встановлено карній відповідальності, позаплановий захід державного нагляду (контролю) не проводиться.

Джерело: сайт ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини