Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінився порядок видачі довідки про сплачений нерезидентом податок на прибуток

22 січня 2013, 12:00
439
0
Автор:
Реклама

Мінфін наказом від 03.12.2012 р. № 1264 затвердив Порядок видачі довідки про сплачене нерезидентом в Україні податку на прибуток (прибутки) і форму такої довідки.

Порядок визначає процедуру видачі довідки по затвердженій формі особі (юридичному або фізичному), яка не є резидентом і отримує прибутки з джерелом їх походження з України.

Довідка видається органом ДПС по місцезнаходженню (місцю проживання) резидента або постійного представництва нерезидента, що здійснює на користь нерезидента будь-яку виплату з доходу з джерелом його походження з України.

Довідка або обгрунтована відмова в її видачі видається в течію 5 робочих днів з дати отримання письмового звернення нерезидента або уповноваженого ним особи.

Письмове звернення нерезидента про надання довідки спрямовується у відповідний податковий орган безпосередньо або через особу, що здійснює на користь нерезидента виплату прибутків з джерелом їх походження з України, або через уповноважену особу. Звернення має бути представлене на українській або іноземній мові з офіційним перекладом українською мовою і повинне містити затверджений перелік відомостей про резидента, а також про джерело доходу.

Джерелом інформації для видачі довідки є дані додатки НН до податкових декларацій (розрахункам) по податку на прибуток, надані податковими агентами податкові розрахунки сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь нерезидентів, а також сум утриманого з них податку або надані нерезидентом документи у разі самостійного нарахування і сплати податку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини