Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє нова версія Закону про банкрутство

21 січня 2013, 09:00
361
0
Реклама

19 січня 2013 року набула чинності нова редакція Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкротом". Законом № 4212 - VIзокрема, діяльність арбітражних керівників вилучена з переліку видів діяльності, що підлягають ліцензуванню, а також передбачений ряд новел відносно захисту прав забезпечених кредиторів.

Нова редакція передбачає зміни в порядку провадження у справі про банкрутство. Так, господарський суд застосовуватиме загальний, спеціальний або спрощений порядок провадження у справі про банкрутство, який залежатиме від ряду чинників, зокрема: від категорії боржника, його виду діяльності і наявності у нього майна. Такі зміни передбачають індивідуальний підхід до кожної категорії боржника,.

Однією з позитивних новацій є публікація оголошення про збудження провадження у справі про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України з метою виявлення усіх кредиторів і осіб, які виявили бажання взяти участь в санації боржника.

Також передбачається введення поняття "санація боржника до збудження провадження у справі про банкрутство". Стара редакція Закону передбачала лише поняття "Досудова санація" без конкретизації дій і термінів такої стадії процесу. Перевагою нововведеної процедури є те, що до боржника буде застосований певний ряд процедур по відновленню його платоспроможності в порушення судом провадження у справі про банкрутство. Термін проведення процедури розпорядження майном боржника скорочений майже удвічі: з 6 місяців до 115 календарних днів, але з можливістю продовження зазначеного терміну не більше ніж на 2 місяці. Процедура санації боржника скорочується на строк до 6 місяців, але може бути продовжений на термін не більше ніж на дванадцять місяців.

Про цих і інших змінах читайте в нашій підбірці матеріалів відносно нового Закону про банкрутство.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини