Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд підтримав законопроект про контроль за трансфертним ціноутворенням

18 січня 2013, 15:44
226
0
Реклама

Проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України (відносно трансфертного ціноутворення)" погоджено на засіданні уряду і буде переданий на розгляд Верховної Ради. Законопроект був розроблений фахівцями ДПС за участю представників аудиторської компанії PriceWaterhouseCoopers.

У грудні 2012 року законопроект був презентований представникам великого бізнесу, національним і іноземним інвесторам. Зацікавлені сторони впродовж місяця мали можливість висловити свої пропозиції. Усе побажання платниківякі не суперечать інтересам держави, були враховані в остаточній версії законопроекту, запевняють чиновники.

За оцінками фахівців Міністерства, інтеграція баз даних податкової і митної служби і створення сучасної ИТ-інфраструктури дозволить ефективніше контролювати експортні операції і попереджати можливі втрати бюджету від реалізації товарів пов'язаними підприємствами за неринковими цінами.

Нагадаємо, згідно із законопроектом, контроль за трансфертним цінам здійснюватиметься у випадку, якщо сукупний об'єм операцій платника податків з контрагентом перевищив 50 млн. грн. в рік. Бізнес подаватиме звітність раз на рік до 1 травня року, що йде за звітним. Міністерство прибутків і зборів проводитиме аналіз інформації дистанційно, без втручання в діяльність бізнесу. У разі непредставлення звіту або документації після трансфертних цін або виявлення порушень Міністерство може здійснити перевірку. При цьому в проекті передбачено, що Міністерство не має права перевіряти ціноутворення в контрольованих угодах в межах звичайної податкової перевірки.

За інформацією прес-служби Міністерства прибутків і зборів.

Терміну "трансфертне ціноутворення" довго не вдавалося увійти до правового поля України. Чи зміниться ситуація в найближчому майбутньому? - детальніше в матеріалі юристів ЮФ "Cai & Lenard" Вигнання з офшорного раю. Також читайте інтерв'ю з директором податково-юридичного департаменту компанії "Делойт", присвячене перспективам впровадження в Україні трансферного ціноутворення - Трансфертні ціни: українські перспективи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини