Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст попросив відкликати лист, заборонне "ювелирщикам" застосовувати упрощенку

20 червня 2012, 17:41
217
0
Реклама

Мінюст в листі № 5476-0-33-12/10.1 від 31.05.2012 повідомляє, що проведена їм правова експертиза завіреній копії листи ДПС № 3443/7/17-1217 "Відносно застосування спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності суб'єктами господарювання, що здійснюють виробництво і продаж ювелірних виробів" встановила : листом фактично визначаються особливості застосування спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності окремо взятої категорії платників податків.

Проте це питання є предметом правового регулювання Податкового кодексу.

Міністерство юстиції ще раз нагадало, що листи не можуть бути джерелом правових нормстворювати нові правові норми, а можуть носити тільки роз'яснювальний, інформаційний і рекомендаційний характер. Правові норми встановлюються тільки нормативно-правовими актами. Якщо листом все ж робиться спроба встановлення правових норм, то такий лист підлягає відгуку.

У зв'язку з цим Мінюст запропонував Мінфіну і ДПС відкликати лист № 3443/7/17-1217 (яким, нагадаємо, податківці визначали, що суб'єкти господарювання, добувні дорогоцінні метали і камені, що роблять і реалізовуючі, у тому числі ювелірні вироби, не можуть застосовувати спрощену систему оподаткування) "з місць застосування та скасування зазначеного листа".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини