Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За допомогою юристів "Юскутум" успішно завершилася справа по "Конча-Заспі"

31 травня 2012, 11:24
423
0
Автор:
Реклама

Ця суперечка стала наслідком конфлікту між Київською міською державною адміністрацією і Президентом України. Своїми рішеннями в 2008 і 2009 роках КМДА здійснила різке підвищення тарифів на електроенергію, на що Президент відреагував відміною їх дії. Конфліктних аспектів в справі було два. Правовий: чи мав Президент повноваження планомірно відміняти вказані рішення Адміністрації. Матеріальний аспект: важливо було довести алогічність непідйомних для бюджетних організацій тарифів.

ЮК "Юскутум" була доведена легітимність указів Президента, а, отже, неможливість застосування підвищених тарифів до державних підприємств.

Справа Санаторію "Конча-Заспа" по обгрунтуванню незаконності застосування підвищених тарифів стало одним з перших, у рамках якого в усіх трьох судових інстанціях була успішно представлена правова позиція держустанови.

АК "Київенерго" зі свого боку спробувала використовувати рішення районного суду загальної юрисдикції для перегляду справи за нововыявленным обставинами. 23 травня Господарський суд м. Києва прийняв докази ЮК "Юскутум" про безпідставність наданих аргументів АК "Київенерго" і ухвалив, що ухвалення іншого рішення, навіть у схожій справі, не є нововыявленными обставинами суперечки.

Джерело: ЮФ "Юскутум".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини