Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові правила передбачають обмеження для провайдерів і операторів телекомунікаційних послуг

18 квітня 2012, 12:28
235
0
Реклама

Текст постанови № 295 "Про затвердження Правил надання і отримання телекомунікаційних послуг", прийнятого на засіданні Кабінету Міністрів 11 квітня, опублікований сьогодні на офіційному сайті уряду.

У документі конкретизовані вимоги для загальнодоступних (універсальних) послуг, що дозволило встановити уніфіковані вимоги, а також відмовитися від розподілу послуг на основні і додаткові. Постанова описує порядок укладення договорів, оплати послуг, фіксує права і обов'язки сторін.

Велика увага в Правилах приділена питанням захисту прав споживачів (втім, прав визначені набагато більше, ніж обов'язків)персональних даних. Прийнятий документ повинен посилити відповідальність операторів і провайдерів за інформування споживачів про умови надання телекомунікаційних послуг, у тому числі контент-услуг абонентам.

Інтерес викликає і розділ про права і обов'язки операторів і провайдерів. Зокрема, мобільним операторам для обліку об'єму наданих послуг дозволяється використовувати тільки повні одиниці, вказані в тарифному плані. Також обмежені можливості по зміні умов тарифних планів на мобільний зв'язок: тепер вони повинні вказувати час, впродовж якого тариф мінятися не буде, а після цього терміну зобов'язані попереджати кожного абонента про зміну умов. Крім того, обмеження торкаються роботи операторів з контент-провайдерами. Тепер абонента впродовж 12 секунд перед з'єднанням з різними платними голосовими сервісами попереджатимуть про їх вартість, а з'єднання відбуватиметься тільки після підтвердження його згоди.

Операторам кабельного телебачення заборонено без згоди мешканців використовувати у власних цілях телеантени і їх інфраструктуру у багатоповерхових будинках. Тарифи на соціальний пакет кабельного ТБ встановлюватиме державу.

Як повідомляє прес-служба уряду, нова редакція Правил пройшла інтенсивне громадське обговорення, у тому числі з представниками ринку, і документ розроблявся з метою приведення діючої нормативно-правової бази у сфері телекомунікацій у відповідність сучасним рівнем розвитку інформаційно-телекомунікаційних технологій в Україні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини