Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Азаров доручив терміново розробити проект нового закону про зайнятість населення

5 квітня 2012, 16:29
326
0
Реклама

Прем'єр-міністр України, Микола Азаров, призвав Віце-прем'єр-міністра - Міністра соціальної політики Сергія Тігіпка активізувати роботу по розробці нової редакції проекту Закону "Про зайнятість населення". Цей законопроект має бути готовий через місяць. Про це Глава уряду заявив під час засідання КМУ.

Сергію Тігіпку було доручено очолити робочу групу по розробці законопроекту. Робота, по словах Н. Азарова, має бути проведена на основі аналізу і консультацій з працедавцями, профспілками, вченими і громадськими організаціями.

Необхідно вирішити низку запитань, таких як: легалізація ринку праці, стимулювання справедливого рівня винагороди за кваліфіковану працю; прискорення створення нових робочих місць, скорочення безробіття, особливо серед молоді, людей зрілого віку і в сільській місцевості; вдосконалення систем освіти і підвищення кваліфікації з урахуванням сучасних вимог ринку праці.

Микола Азаров обкреслив і основні напрями нової політики зайнятості. В першу чергу стимулюватиметься збільшення кількості робочих місць з високим рівнем оплати праці. Крім того, треба відчутно підтримувати працедавців, що дають шанс отримати роботу соціально уразливим громадянам : молодим фахівцям, працездатним інвалідам, людям передпенсійного віку, фахівцям, скороченим з державної служби і т. д.

Прем'єр-міністр підкреслив, що головною підтримкою для громадян повинен стати не посібник з безробіття, а можливість безкоштовно вчитися новій професії або підвищувати кваліфікацію : "Потрібно ввести практику контрактів (договорів) між працедавцем і працівником по навчанню". Легальний контракт на роботу або навчання, який цивілізовано регулює стосунки працедавця і працівника, повинен стати основою основ на ринку праці в Україні. А держава, по словах Н. Азарова, безкомпромісно домагатиметься, щоб кожен працюючий був захищений, мав гідний соціальний пакет, гарантії відповідної плати за працю відповідної кваліфікації.

"Отже, законопроект має бути збалансованим, фінансово забезпеченим і прозорим. З його допомогою мають бути припинені усі антигромадські схеми на ринку праці, які заважають Україні розвиватися і порушують права людей праці"- заявив Прем'єр-міністр.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини