Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС роз'яснила, як обкладати ПДВ лізингові операції нерезидентів

30 грудня 2011, 16:20
1163
0
Реклама

У листі № 2874/5/15-3416 ДПС зупинилася на нюансах визначення місця постачання послуг нерезидента по передачі майна в лізинг.

Для послуг, пов'язаних з нерухомістю, у відповідності пунктом 186.2 Податкового кодексу місцем постачання послуг є фактичне місцезнаходження нерухомого майна, у тому числі і що будується.

Таким чином, у випадку якщо нерухоме майно знаходиться на митній території України, послуги за поданням лизингодателем - нерезидентом в оперативний або фінансовий лізинг такого нерухомого майна є об'єктом обкладення ПДВ і обкладаються в загальному порядку по ставці 20 відсотків.


Якщо ж нерухоме майно знаходиться за межами митної території України, то такі послуги обкладатися ПДВ не будуть.


Надання рухомого майна (за винятком транспортних засобів і банківських сейфів) нерезидентом в оперативний або фінансовий лізинг резидентові України обкладатиметься ПДВ в загальному порядку по ставці 20 відсотків. Якщо згадані послуги з рухомим майном надаються лизингодателем - нерезидентом нерезиденту, який не має постійного представництва на митній території України, вони не є об'єктом обкладення ПДВ.

Місце постачання послуг з надання в оренду (лізинг) транспортних засобів визначається в загальному порядку відповідно до пункту 186.4 НК, а саме - як місце реєстрації постачальника. Таким чином, послуги з надання в оперативний або фінансовий лізинг транспортних засобів лизингодателем-нерезидентом, який не має постійного представництва на митній території України, не обкладається ПДВ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини