Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін визначив порядок повідомлення центрів вторинної правової допомоги про затримання громадян

30 грудня 2011, 11:40
892
0
Реклама

На засіданні 28.12.2011 р. Кабмін встановив загальні вимоги і механізм інформування центрів за поданням безкоштовної вторинної правової допомоги про випадки затримання осіб.

Так, після фактичного затримання особи посадовець, що здійснив затримання, буде зобов'язаний за допомогою телефонного, факсимільного зв'язку, електронної пошти або через спеціальні інформаційно-комунікаційні системи негайно повідомити у відповідний центр за поданням безкоштовної вторинної правової допомоги зведення про ПІБ затриманого, час і основу затримання особи, а також вказати точну адресу місця для конфіденційного побачення адвоката із затриманим.

Такі повідомлення прийматимуться центрами цілодобово. Впродовж години з моменту реєстрації повідомлення про затримання центр по наданню допомоги буде зобов'язаний призначити адвоката і видати доручення для підтвердження його повноважень.

Адвокат буде зобов'язаний впродовж однієї години з моменту отримання доручення, а у виняткових випадках - впродовж шести годин (не пізніше), прибути у вказане місце для надання безкоштовної вторинної правової допомоги.

Посадовці, що здійснюють затримання, нестимуть відповідальність за несвоєчасне повідомлення про затримання особи і перешкоду наданню адвокатом безкоштовної вторинної правової допомоги.

Постанова набуде чинності з 01.01.2013 р., саме до цієї дати Мінюст, відповідно до вимог Закону "Про безкоштовну правову допомогу", зобов'язаний створити при управліннях юстиції в АРК, областей, міста Києва і Севастополя центри за поданням безкоштовної вторинної правової допомоги.

Нагадаємо, згідно із статтею 13 Закону "Про безкоштовну правову допомогу", до безкоштовної вторинної правової допомоги відносяться наступні види правових послуг : захист від звинувачення; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безкоштовну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складання документів процесуального характеру.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини