Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На першому етапі санкції Закону "Про захист персональних даних" застосовуватися не будуть

29 грудня 2011, 14:36
222
0
Реклама

За словами Міністра, процес реєстрації буде продовжений і після Нового року. Олександр Лавринович завірив, що питання застосування санкцій є не просто не першочерговим, а останнім.

"На цьому етапі нам треба забезпечити реальний облік, а потім те, що стосується контролю"- повідомив Міністр. За його словами спочатку контроль здійснюватиметься тільки по заявах про порушення правий громадянин. Що стосується планових перевірок, то це питання поки що не піднімається.

За словами Олександра Лавриновича, сьогодні в службі захисту персональних даних працює 51 людина, включаючи керівника відомства. Міністр вважає, що саме недостатній кадровий ресурс і став причиною сьогоднішній ситуації з реєстрацією баз персональних даних. Він повідомив, що планує звертатися до уряду з проханням збільшення штату служби захисту персональних даних, щоб зменшити навантаження на працівників відомства.

Цікаво, що сьогодні вже зареєстровано 18 тисяч баз персональних даних. При цьому, з початку роботи служби захисту персональних даних загальна кількість оброблених і внесених в державний реєстр баз персональних даних склала 200 тисяч.

Джерело: ЮРЛИГА

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини