Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юристи стурбовані: не усі види правової допомоги компенсуються

28 грудня 2011, 17:55
95
0
Автор:
Реклама

Асоціація юристів України направила звернення на ім'я Президента України відносно прийняття Верховною Радою Закону "Про граничний розмір компенсації витрат на правову допомогу у цивільних і адміністративних справах" (законопроект № 8393). АЮУ стурбована фактом ухвалення вказаного Закону.


Нагадаємо, Закон передбачає встановити граничний розмір компенсації витрат на правову допомогу у цивільних і адміністративних справах в розмірі до 40 % мінімальної заробітної плати за годину участі особи, надавало правову допомогу, в судовому засіданні, при здійсненні окремих процесуальних дій поза судовим засіданням і під час ознайомлення з матеріалами справи в суді.

Правова допомога не обмежується тільки тими видами правової допомоги, які передбачені Законом- відмічають в АЮУ. Правові послуги включають, окрім здійснення представництва інтересів особи в судах, ще і надання правової інформації, консультацій і роз'яснень з правових питань; складання заяв, скарг, процесуальних і інших документів правового характеру. Таким чином, вищезгадані правові послуги, які є абсолютно необхідними у будь-якому судовому процесі, залишаються не відшкодованими.

Тому Асоціація юристів України вважає, що цим Законом фактично порушується конституційне право на судовий захист сторони.

За інформацією прес-служби АЮУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини