Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС: довідки про втрату засновницьких документів за відсутності злочину видаватися не будуть

26 грудня 2011, 17:11
1633
0
Реклама

Листом від 08.11.2011 р. № 1/7-3048 МВС роз'яснило що, на його думку, є основою для видачі довідки про втрату засновницьких документів.

Згідно з вказаним листом, довідку про втрату засновницьких документів можна отримати тільки у разі, якщо це сталося під час злочинного посягання. У такому разі, при особистому зверненні заявника в орган внутрішніх справ оперативний черговий або спеціально уповноважений працівник оформляє талон-повідомлення, містить дані про заявника, короткий зміст заяви, реєстраційний номер, дату і час реєстрації заяви, посаду, звання, прізвище і підпис особи, що прийняла заяву, і видає його заявникові.

У листі також підкреслюється, що до компетенції органів внутрішніх справ не відноситься видача довідки про втрату засновницьких документів підприємства у разі, якщо їх втрата документів була допущена по власній необережності або при інших обставинах, що не підпадають під ознаки скоєння злочину.

Нагадаємо, згідно частини п'ятнадцятої статті 19 Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців", у разі втрати оригіналів засновницьких документів, серед інших документів, держреєстраторові видається довідка, видана органом внутрішніх справ, про реєстрацію заяви про втрату оригіналів засновницьких документів. Таким чином, як і раніше неясним залишається питання, яким чином отримати таку довідку, якщо документи загубилися не у зв'язку із скоєнням злочину ?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини