Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Експерт визначив топ-5 нововведень Податкового кодексу в 2011 році

26 грудня 2011, 13:42
1958
0
Реклама

У році, що минає, у багатостраждальний Податковий кодекс були внесені важливі для бізнесу зміни. Починаючи з другого кварталу 2011 року, платникам податку на прибуток довелося забути про старий добрий метод "першої події" - на зміну йому НК приніс метод нарахувань, розповів юрист ЮФ "Лавринович і Партнери" Роман Блажко. Наступним сюрпризом стало автоматичне бюджетне відшкодування ПДВ. Не дивлячись на активну протидію податкових органів, окремим платникам податків все-таки вдалося його отримати.

Введення в Податковій кодекс концепції власника бенефіціара істотним чином збільшило податкові риски українських холдингів, створених з використанням нерезидентних компаній, а, отже, викликало справжній ажіотаж серед українських податкових консультантів. Згідно концепції, скористатися перевагами конвенцій про уникнення подвійного оподаткування буде можливим тільки у разі виплати доходу власникові бенефіціара (фактичному) доходу, а не посередникові, агентові або номінальному власникові.

Детальніше експертна думка про цих і інших нововведеннях читайте на порталі ЮРЛИГА в матеріалі "Топ - 5 нововведень Податкового кодексу за результатами 2011 року".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини