Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст затвердив порядок внесення змін до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно

26 грудня 2011, 11:15
2052
0
Реклама

Наказом № 3502/5 від 12.12.2011 р. Мінюст затвердив Порядок прийому і розгляду заяв про внесення змін до запису і заяв про відміну запису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Порядком встановлюються терміни для внесення змін до запису або відміни запису. Так, якщо внесення змін пов'язане з технічною помилкою, а також при відміні запису, реєстраційні дії здійснюється в день прийняття органом державної реєстрації заяви зацікавлених осіб (у разі внесення змін до запису - осіб, відомості про яких містяться у відповідному записі; у разі відміни запису - осіб, в інтересах яких на підставі рішення суду скасовано рішення державного реєстратора прав).

Внесення змін до записів Державного реєстру прав у зв'язку зі зміною відомостей про нерухоме майно, право власності і суб'єкта (суб'єктах) цього права, інші речові права і суб'єкта (суб'єктах) цих прав, обтяження прав і суб'єкта (суб'єктах) цих прав, не пов'язаних з проведенням державної реєстрації прав на нерухоме майно і їх обтяжень, здійснюється в строк, що не перевищує 5 робочих днів з моменту прийняття заяви.

За бажанням заявника після внесення змін до запису або відмін запису державний реєстратор формує витягання з Державного реєстру прав і оформляє його в двох екземплярах, один з яких залучає до реєстраційної справи.

Не пізніше наступного робочого дня з моменту прийняття державним реєстратором рішення про внесення змін до запису або відмін запису орган державної реєстрації прав видає або відправляє заявникові рекомендованим листом з описом вкладення відповідне рішення, витягання з Державного реєстру прав (у разі його формування) і документи, які представлялися заявником для внесення змін до запису або відмін запису.

Порядком також визначений вичерпний перелік відмови у внесенні змін або відміні запису. Так, в реєстрації змін можуть відмовити, якщо: держреєстратором відповідного органу, до якого звернувся заявник, не проводилася реєстрація прав на відповідний об'єкт нерухомого майна; представлені документи не відповідають вимогам, встановленим законодавством; відповідні зміни в запис Державного реєстру прав вже внесені; із заявою звернулася неналежна особа; відсутній запис, відносно якого подана заява; документи представлені не в повному об'ємі.

Підставами для відмови у відміні запису, окрім непроведення держреєстрації прав на об'єкт цим реєструючим органом і випадку, коли запис вже скасований, може бути надання рішення суду про відміну рішення державного реєстратора, яке не набрало законної сили або не завірено належним чином.

Порядок набуде чинності 1 січня 2012 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини