Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент змінив ставки акцизного і екологічного податку, а також збільшив збір за першу реєстрацію ТС

22 грудня 2011, 14:00
1712
0
Реклама

У передостанній сесійний день року, 22.12.2011 р., на основі законопроекту № 9356 Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно перегляду ставок деяких податків і зборів".

Законом передбачається підвищення ставок податків і зборів з урахуванням індексу споживчих цін і індексу цін виробників промислової продукції, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 11.08.2010 р. № 701.

Згідно із Законом, ставки акцизного податку, збору за першу реєстрацію транспортного засобу, екологічного податку, податку на земельні ділянки, нормативна грошова оцінка яких не проведена, і збору за користування радіочастотним ресурсом України збільшаться на 8,9 відсотка.

Так, ставка акцизного податку на солодове пиво збільшиться на 0,07 гривен, на спирт етиловий - на 3,75 гривни, на ігристі вина - на 0,28 гривен, на сигарети з фільтром - на 8,56 гривен.

Ставки плати за користування надрами для видобутку корисних копалин, а також в цілях, не пов'язаних з видобутком корисних копалин, збору за спеціальне використання води і збору за спеціальне використання лісових ресурсів збільшені на 11,3 відсотка.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини