Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент скоротив терміни розгляду земельних суперечок органами влади і самоврядування

22 грудня 2011, 12:18
884
0
Реклама

Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення змін до Земельного кодексу України відносно скорочення терміну відведення земельних ділянок для містобудівних потреб", скоротивши терміни розгляду органами влади усіх земельних суперечок.

Законом, зокрема, передбачено, що земельні суперечки розглядаються органами виконавчої влади з питань земельних ресурсів і органами місцевого самоврядування на підставі заяви однієї із сторін в тижневий термін з дня представлення заяви (раніше такий термін складав один місяць). Відповідні зміни внесені в статтю 159 Земельного кодексу.

Також передбачено, що рішення відповідних органів передається сторонам в триденний термін з дня його прийняття (у старій редакції - впродовж п'яти днів).

Закон про внесення змін до ЗК підтриманий 248 голосами народних депутатів.

Як випливає з положень ЗК, органи місцевого самоврядування вирішують земельні суперечки у межах населених пунктів, що стосуються меж земельних ділянок, що знаходяться у власності і користуванні громадян, дотримання правил добросусідства і розмежування меж районів в містах.

Органи виконавчої влади з питань земельних ресурсів дозволяють земельні суперечки, що стосуються меж земельних ділянок за межами населених пунктів і розміщення "обмежень" у використанні земель і земельних сервітутів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини