Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У парламенті зареєстрований законопроект про захист споживачів финуслуг

21 грудня 2011, 10:55
1011
0
Реклама

Законопроект № 9594 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (по створенню на фінансових ринках України системи захисту користувачів фінансових послуг), поданий у Верховну Раду депутатом від фракції ПР Юрієм Полунеевым. Проект є спробою частково розв'язати проблему недовіри громадян до фінансового сектора.

Окрім іншого, він передбачає внесення в Цивільний кодекс України змін, що стосуються тлумачення умов договорів, а саме: автор пропонує у разі виникнення неоднозначного тлумачення прав і обов'язків сторін за договором за участю фізособи споживача, тлумачити їх зміст на користь споживача. Умови договори, що обмежують права фізосіб-споживачів порівняно з правами, встановленими ГК, автор проекту пропонує вважати нікчемними.

Законопроектом передбачено також внесення змін до КоАП. Зокрема, вводиться відповідальність за порушення законодавства про захист прав споживачів у сфері фінансових послуг - за відмову від надання повну інформації про пропоновану фінансову послугу.

Пропонованими змінами в ГПК автор має намір встановити право органів і осіб, яким згідно із законом надано право захищати в цивільному процесі інтереси інших осіб пред'являти у встановлених законом випадках позови в інтересах "необмеженого кола осіб" (враховуючи особливості надання финуслуг).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини