Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про вибори народних депутатів оскаржиться в Європейському Суді з прав людини

15 грудня 2011, 18:00
3926
1
Реклама

Сьогодні, 15.12.2011 р., народний депутат Микола Катеринчук (НУНС) звернувся до Європейського суду з прав людини із скаргою на порушення права на вільні вибори у зв'язку з прийняттям Закону "Про вибори народних депутатів".

Нардеп вважає, що наявність механізму неповернення "виборчої" запоруки кандидатам, зареєстрованим по одномандатних округах (окрім тих, хто обраний депутатом), є фактично платою за участь у балотуванні, оскільки засоби спрямовуються до Державного бюджету.

Крім того, на його думку, надмірний розмір "виборчої" запоруки є дискримінацією за майновою ознакою, що є порушенням статті 14 Конвенції з прав людини.

Нагадаємо, згідно з новим Законом "Про вибори народних депутатів", для партії, що висунула виборчий список кандидатів в депутати в загальнодержавному окрузі, запорука складе 2 тисячі мінімальних розмірів заробітних плат (на сьогодні - 2 008 000,00 гривен), а для партії, що висунула кандидата в депутати в одномандатному окрузі, а також для кандидата, що балотується по одномандатному округу в порядку самовыдвижения, - 12 мінімальних розмірів заробітної плати (на сьогодні - 12048 гривен).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини